Home
The Homepage
Wie
Who is the organisation?
Waar
Where do we do it ?
Wat
What do we do ?
Reizen
Many pics and stories
Links
Many interesting links
CMAS World Diving Confederation
NELOS Belgium Flemish Diving Confederation
Avos Antwerpen Diving Confederation

AKO Duikreis Bonair November 2009

Mark, Patsy, Godelieve, Sandra, Rudi, Hilde, Jean Paul, Monika, Dirk, Eddy, Swa

Bij toen we na een vlucht van ruim 11 uur aankwamen op Flamingo Airport, de kleine luchthaven van Bonaire, kwam de vochtige warmte ons tegemoed.  Leuk dat Nederlands een officiele taal is in Bonaire, dit voelde onmiddellijk vertrouwd aan. (de andere taal is het Papiamen, dit klinkt een beetje Spaans/Portugees maar is onverstaandaar) 

Wij logeerde in het Buddy Dive Center vlakbij de hoofdstad Kralendijk.. Buddy Dive Center biedt hotelkamers en appartementen aan, de appartemented waren recentelijk gerenoveerd en prachtig, voor de hotelkamers moest dit blijkbaar nog gebeuren. Gelukkig konden zij die een hotelkamer geboeked hadden omschakelen mits een kleine opleg, naar een ruim appartement.

De duikorganizatie bij het Buddy Dive Center was fantastisch, per 4 kregen we een pick up waar we de ganse week mee konden rondtoeren. Duikflessen kon je meenemen naar wens, er was een Drive-thru waar je de lege flessen kon afladen en vollen gelijk terug inladen. Er werd ons getoond waar we indien het erg laat of vroeg was de sleutel konden vinden voor het geval deze gesloten was.  De mensen waren erg vriendelijk, er werd voor ons zelf een introductie filmavond georganiseerd.

 Waar ligt Bonaire?

Bonaire is 1 van de 3  Benedenwindse Eilanden of Eilanden beneden de wind, een groep eilanden in de
Caribische Zee , de Kleine Antillen. Tot deze groep behoren de eilanden Aruba, Bonaire en Curacao, ook wel de ABC-eilanden genoemd. De naam verwijst naar de ligging ten opzichte van de heersende noordoostelijke passaatwinden.

Bonaire Duikplaatsen.

Er zijn 63 duikplaatsen op Bonaire en 23 duikplaatsen op het nabijgelegen eiland Klein-Bonaire (zie kaartje). Duiken in Bonaire is meestal van de kant (op een paar duikplaatsen na).  Alel duikplaatsen zijn vlot te bereiken met de pick-up (geen GPS nodig. er is een baan rond het eiland langs alle duikplaatsen). De duikplaatsen zijn goed aangegeven met een gele steen met daarop de duikplaatsnaam. De duikplaatsen waren meestal verlaten zonder cafeetjes in de buurt, 's morgens schepte we een grote bak ijs in het hotel om zo onze apres drankjes koel te houden. De rust was een voordeel, de natuur was prachtig zowel boven als onder water. Boven water zagen we flamingos, pelikanen, arenden, andere lokale vogels en natuurlijk vele leguanen in alle formaten. In het noorden is het Washinton Slagbaai National Park, een bergachtige omgeving, vol cactus planten in allerlei vormen. Hier en daar is een klein meertje, uitzichten zijn adembenemend, hier zagen we ook een paar leuke witte stranden. Tijdens de week ontdekte we toch een aantal leuke plekken om te eten en drinken.

 

De duiken

In Bonaire kan je duiken wanneer je wil, het is ook mogelijk de boot te nemen om op Klein-Bonaire geraken, maar daar hebben we geen gebruik van gemaakt omdat er al zoveel op Bonair te zien was en er gezegd werd dat de duiken op Klein-Bonair zeker niet beter waren. Wij doken meestal 3 keer per per dag met een avondduik soms 4 keer (na 4 keer duiken vielen sommige dapperen 's avonds met het hoofd in hun bord). De watertemperatuur was 28-29C, net een warm bad, alle duiken waren prachtig.

1 November 2010

2 November 2010

3 November

4 November 2010

5 November 2010

6 November

Hilde 200 duiken !

Na de nachtduik werd Hilde's 200ste duik gevierd, na het door een tuba uitdrinken van een (hele) straffe cocktail, kreeg zij een speciaal voor haar ontworpen aandenken op wrakhout in Papiemen.

 

Hier komen we zeker nog terug

Op volgende linken vind je informatie van het eiland Bonaire terug:

Link hotel Buddy Dive:
www.buddydive.com
Films duikplaatsen Bonaire: http://www.tourismbonaire.com/nl/duiken/duik_plekken/duikvideo_1000_steps
Weer in Bonaire: www.wunderground.com/global/stations/78990.html